3 вересня 2012 р. Африканська Рада взяла участь у пікеті під генпрокуратурою за справедливий суд у справі студента з Нігерії - Фемі Олаолу.

На фото пані Москвичової: президент Африканської Ради в Україні – Мохамед Сісей; речник Африканської Ради - доктор Анікі Джонсон; представники громадських та правозахисних організацій.

Ми разом сьогодні пікетували Генеральну прокуратуру з вимогою забезпечити справедливий суд у справі студента з Нігерії Фемі Олаолу, який уже майже рік перебуває у луганському слідчому ізоляторі в очікуванні вироку суду.

ВІДЕО в новинах

Сьогодні у Луганську триває судове засідання у справі Олаолу. Про це повідомляє Радіо Свобода . Колегія суддів вперше за десять місяців перейде до змісту справи, оскільки півроку представники закону не могли знайти перекладача для підсудного, зауважує один із організаторів акції, співкоординатор проекту «Без кордонів» Максим Буткевич.

Навчання у Луганському національному для іноземних студентів відбувається англійською, тому Фемі Олаолу ні українською, ані російською не володіє.

20 серпня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська та Генеральний прокурор Віктор Пшонка заявили, що беруть справу нігерійського студента під свій контроль. Однак цього мало, вважає Максим Буткевич.

«Оскільки у нас прокуратура відповідає за нагляд за слідством, а ми знаємо, що під час досудового слідства були порушення, то Генпрокуратура повинна не просто оголосити, що бере справу під свій контроль, а вжити конкретних заходів з розслідування того, що сталося, – заявив він. – Ми вимагаємо звільнення цієї людини з-під варти, вимагаємо повторного прозорого розслідування у цій справі».

Акція на підтримку Олаолу відбулася також і в Луганську під стінами обласної прокуратури.

Фемі Олаолу звинувачують у замаху на вбивство групи луганців. Адвокати підсудного стверджують, що хлопець просто захищався від нападу расистів. Інцидент стався у листопаді минулого року. З того часу Олаолу перебуває за ґратами.

27 cерпня 2012р. представники Африканської ради в Україні взяли участь у Всеукраїнській конференції Ради національних товариств, присвяченій положенням Хартії регіональних мов та мов національних меншин, а також іншим питанням, що стосуються роботи організації національних меншин в Україні. На конференції були присутні представники громадських організацій, а також Міністерства культури та Міністерства освіти України. За підсумками конференції було прийняте рішення про заснування Дня національностей України, затверджений Договір Ради національних товариств України з Міністерство освіти і науки, молоді і спорту, а також прийнята пропозиція для Міністерства освіти про відновлення в середніх навчальних закладах Клубів інтернаціональної дружби.

19 липня 2012 в літературно-мистецькому салоні «Гріновська вітальня» бібліотеки № 15 Голосіївської ЦБС м. Києва під егідою Африканського Ради в Україну відбувся прекрасний творчий вечір молодого, талановитого конголезького гітариста, що подає великі надії Глоді Кіналенделе.

Подія в ФОТОГАЛЕРЕЇ

18 липня 2012 Африканський Рада в Україну разом з представниками Південно-Африканської Республіки відзначили 94-й день народження Нельсона Мандели.

Подія в ФОТОГАЛЕРЕЇ

11 липня 2012 р. В бібліотеці мистецтв імені М.Бажана громадська організація «Африканська Рада в Україні» та друзі АРУ здійснили чудовий «Тиждень африканської культури». Були представлені африканський традиційний одяг, предмети культури і побуту африканських країн, ритуальні маски, фото сучасної Африки. У програмі гості виставки прослухали лекції на різні теми, пов'язані з Африкою. Також був щоденний показ африканських художніх і науково-пізнавальних фільмів.

Подія в ФОТОГАЛЕРЕЇ


23 червня 2012 р. На майданчику Європейського містечка біля Арки Дружби народів, з нагоди чемпіонату Європи з футболу ЄВРО 2012, Африканська Рада в Україні прийняла участь у міні-футбольному матчі.


Подія в ФОТОГАЛЕРЕЇ

09 червня 2012 р. Африканська Рада в Україні провела яскравий культурний захід на Євро-містечку. Було показано чудові арабські та африканські танці ритмічного континенту. Представництво ЄС в Україні у співпраці з Німецькою агенцією з міжнародного співробітництва (GIZ) та Київською міською адміністрацією ініціювали проведення масштабного інформаційного заходу, з нагоди чемпіонату Європи з футболу ЄВРО 2012, де Африканська Рада в Україні приймала активну участь.

Подія в ФОТОГАЛЕРЕЇ

02 червня 2012 р. На головній вулиці країни - на вулиці Крещатику, з нагоди чемпіонату Європи з футболу ЄВРО 2012, Африканська Рада в Україні прийняла участь у міні-футбольному матчі.

Подія в ФОТОГАЛЕРЕЇ

31 травня 2012 р. Африканська Рада в Україні прийняла участь в яскравому святі для дітей біженців, присвяченому Міжнародному Дню захисту дітей, організованим всім відомим Благодійний фондом РОКАДА (зокрема пані Оленою Барчук) в Інтеграційному Центрі для біженців за підтримкою Управління Верховного комісара з питань біженців Організації Об’єднаних Націй.

Подія в ФОТОГАЛЕРЕЇ

30 травня 2012 р. в конференц-залі Міжнародної організації з міграції відбулась прес-конференція, під час якої були підведені підсумки проекту «Ми – різні, ми – разом!».

Подія в ФОТОГАЛЕРЕЇ 1. Подія на ВІДЕО - Доктор наук Аникі Джонсон

2. Подія на ВІДЕО - Теодоріна Каміс-Ваврик

Стаття про цю подію

27 травня 2012р. за підтримки Посольств ПАР, Нігерії та Єгипту в Україні на Хрещатику відбулось традиційне святкування Дня Африки, гостями якого стали кияни та гості столиці.


Календар

Попередня Жовтень 2020 Наступна
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031